08 Mart 2006

ezeli rekabet..

Halk arasında, 97 yıldır Fenerbahçe ile Galatasaray arasında olduğuna inanılan rekabet türüne verilen ad..

bakalım ne kadar ezeli, kaynak www.ntvmsnbc.com:

17 Ocak 1909 tarihinde, şimdiki Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nın bulunduğu “Papaz’ın Çayırı” olarak adlandırılan yerde yapılan ve Galatasaray’ın 2-0 kazandığı özel maçla başlayan 97 yıllık ezeli rekabette, galibiyetlerde ve gol sayısında Fenerbahçe’nin üstünlüğü göze çarpıyor (vaay ilk cimbom şeetmiş, bravo, böyle de objektifim)

Sarı-lacivertliler, geride kalan 351 maçtan 130’unu kazanırken, sarı-kırmızılı ekip bu süre içinde 113 kez galip geldi. Ezeli rakipler 108 maçta da eşitliği bozamadı. Fenerbahçe’nin attığı 488 gole, Galatasaray 452 golle karşılık verdi. Ezeli rakiplerin son randevunda, 27 Kasım 2005 tarihinde Ali Sami Yen Stadı’nda yapılan lig maçını Fenerbahçe 1-0 kazanmıştı.

altyazı yapalım, bu ne demek oluyor?

130 - 113 = 17 galibiyet fark
488 - 452 = 36 gol fark

bunun nesi rekabet?

hadi Fenerbahçe - Beşiktaş dense anlarım, çünkü beşiktaş 1 maç farkla önde, ama fb - gs arasındakine ne denmeli, ben bilemedim..

son not, cimbomun kadıköyde aldığı ilk ve son galibiyetler aynı yüzyıl dahilinde, 21. yüzyılda henüz bir icraatları bulunmamaktadır..

blog'u antu'ya çevirmek değil amacım, bilgilenelim, yanlış fikirlere hezeyanlara kapılmayalım isterim:)

4 yorum:

  1. yahu ben bunu anlamiyorum. nasil oluyor da her ortamda futbol takimi propagandasi yapiyorsunuz? bu nasil bir psikolojidir? para mi veriyorlar size bunun icin, anlamadim ki.

    YanıtlaSil
  2. erkeğiz, basitiz satinem, olayımız bu:)

    YanıtlaSil
  3. babacım ellerine sağlık ne güzel yazmışsın yahu

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.