13 Haziran 2006

beşinci göz vs soad fanatizmi..

System of a Down malum sıkı müzik yapan bir grup.. fakat her nekadar "müzik evrenseldir" desek de, bu arkadaşlar siyaseti kendilerine dileye isteye bulaştırıyorlar, konserlerinde TC'ye hakaret ediyorlar, bayrak yakıyorlar, bilimum ibişliği yapıyorlar.. en son tüy dikercesine, fanart sayfalarında doğrudan bize hakaret eden birtakım resimlere de olur verdiler ve dünyanın en hümanist insanı beşinci göz'ü bile çıldırttılar..
kardeşimiz yemedi, içmedi, elinden geleni ardına koymadı ve çok şükür sayesinde o resmin yerinde şu an yeller esiyor..
müzik tabi ki evrensel, sanat da öyle.. ha misal red hot chili peppers müziklerini yaparken yaban ördeklerinin katliamını izliyor diyelim, tamamiyle atıyorum, adamlar bunu tema olarak kullanmadığı sürece bizi bağlamaz.. ama sen albüm kitapçığına dahi Türkiye aleyhtarlığı kusarsan, bu ülke de bir şekilde sana kusar.. evrenselmiş, evrenseli batsın, soad eksik olsa ne olur, ne kaybederiz diyorum a dostlar.. piyasada nice ermeni müzisyen var, hatta birçoğu bu topraklarda doğmuş, şimdi belki burada, belki dünyanın başka bir köşesinde icrayı sanat eyleyen, severek dinlediğimiz insanlar; hangi birine kim birşey demiş, engellemeye kalkmış? Onno Tunç öldü öleli, Türkiye Cumhuriyeti doğdu düzgün bir Sezen Aksu şarkısı dinleyebildi mi, eller vicdana lütfen.. esas isterim ki soad üyesi beberuhiler gelseler şu ülkede bi rakı içseler, balık yeseler, türkün, rumun, ermeninin, musevinin aynı lokantada yanyana aynı şarkıya eşlik ettiğini görseler, daha da düşmanlıkları kalır mı..
bu da bir kampanya olabilir, ateşini tahinpekmez.org yaksın misal:
System of a Down Türkiye'ye Gelsin, Türk düşmanlığı sona eresiye rakıya boğulsun kampanyası!
destekleri görelim, sağda solda lanse edelim, bu işe kitleleri destek edelim..
o fanatizmayı derdest eden beşinci göz kardeşimi tekrar tebrik eder, kaç tane gözü varsa hepsinden tek tek öperim:)

3 yorum:

  1. demissin ki : "herşeyi devletten beklemeyceksin, bazen kişiler bazı işleri devletten de hızlı yapabilir. bunun için dış işleri bakanı ya da başbakan olmak gerekmez. hele bir de devletin bu konuları umursamayan politikası olduğunda iş başa düşer." (bkz:#9676109)


    sana, tesekkuru borc bilirim - her ne yaptiysan eline saglik besinci goz'um..

    YanıtlaSil
  2. Bir grubun artık saçmalık derecesinde bir nefretle baktığı ülkenin insanları içinden o gruba en fanatik derecede sadık ve bir an için bile olsun "lan bu herifler ermeni, niye dinliyom" dememiş olması dünya üzerindeki en güzel ironilerden birisidir. Geçen kış yabancı bir genç hanım "siz türkler çok baskıcısınız" dediğinde "oturduğumuz yerine şehir merkezindeki bir protestan kilisesi olması ve biraz daha güneydeki herhangi bir ülkede cayır cayır yakılmanıza sebep olacak misyonerlik faaliyetlerinizi özgürce yürütüyor olmanızı yok sayarsak evet baskıcı sayılırız. bu arada gözlerin çok güzelmiş cınım" şeklinde bir cevap vermiştim. E tabi sonra mavi gözlerine bakıp şarap içmek yalan oldu. frackman abim bırakalım nefreti mefreti niye hep böyle oluyor bende onu bir açıklasan :)

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.