15 Haziran 2006

bir yurdum gerçeği: okey!

kahvehanelerimizin, yazlıklarımızın, dörde tamamlanan misafirliklerin en şahane eğlencesidir okey.. yurt sathında bir iki de fabrikası vardır bunun, ihracat kalemi olarak gözükebilir belki ama alıcısı oralarda da yurdumdan gitmiş alidir, velidir, bilemedin selamidir, ama illa türktür..
www.google.com da yapacağınız en basitinden "okey" aramasının ilk 1500 sonucu türkçe okey oyun siteleri, bir iki de prezervatif linki olacaktır..
özünde, amerikan iç savaşında ölümleri sayarlarken kullanılan çetelede, misal 10 haziran 40k (kills), 11 haziran 23k, 12 haziran 0k (yani ölü yok) hadisesinden gelmiş, bu "sıfır ka" zamanla iyi birşeyler olduğu vakit kullanılır olmuş, adına da "o key", bilahare okey, oki dusti falan denmişse de deyimin tarihçesi budur..
bilahare artık stanfordda mı, torontoda mı bilemiyorum, kağıt oyunlarının eğitilebilir gerizekalıların, yani bildiğimiz moronların zihinsel gelişiminde önemli rol oynadığı ortaya çıkmış bir şekilde.. fakat yavrucaklar bu kağıtları büküyor, yırtıyor, kaynaklara zarar veriyorlarmış.. bunun üzerine daha solid, daha dayanıklı bir materyal arayışına geçmişler ve sonuçta okey oyununu icad etmişler..
bu gerçeği öğrendiğim gün okeye tövbe ettim, daha da elimi sürmedim.. sürenle de selamı kestim diyemem, çünkü o da allahın bir kuludur neticede:)

3 yorum:

  1. işte bizi asıl bitiren bu "yanlışta ısrarımız"dır.. bi laf dinlesek, bi desek ki zararın neresinden dönsek dönem sonu kâr marjını maksimize ederiz, o dakka kurarız hüstını keyp kenıvırılı tuz gölü yakınlarına, marsa peyk atarız, uranüste ilk türk turist kafilesi laytsaber / bastard helm ekibi tarafından karşılanır, gorgoroth kesilir şerefimize:)

    YanıtlaSil
  2. yahu bir gun toplanip okey oynasak ya. hatta abartip okeyle 51 oynayalim. antalya civarinda daha cok sevilir. boyle cay icelim, tost yiyelim. super olur.

    YanıtlaSil
  3. okey oynamam ama 51de rakipsizim.. satıcıım bizi bi örgütlese ya negzel olur:)

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.