02 Haziran 2006

kamçılı adam kadir topbaş & raiders of the lost ark..


en sonunda çözdüm sayın belediye başkanımızı.. bu adam direkman indiana jones olmaya özenmiş, ve kesin birileri kafalamış bunu istanbul'un altında çok acayip hazineler var diye, adam her yolu kazıyor, bi de üstüne tüy diker gibi "çalışmaların verebileceği rahatsızlık için özür dilerim, mimar mühendis uzay çalışmaları daire başkanı kadir topbaş" yazdırıyor!

istiklal'in de granitlerini de beğenmemiş abimiz.. neymiş, "yurdum granitinden iyisi yokmuş, onlarla değiştirecekmiş!". arkadaş, aklınız neredeydi daha önce kış günü granit döşemeye niyetlendiğinizde? madem en iyisi yurdum graniti, osmanbey'e döşediklerinizi niye sökmediniz, onlar da çin işi? yetkili kişilere sorduk, "babacım bizim granit madem iyiydi, vaktiyle bu mısırlılar niye kendi memleketlerinden kullandılar, o vakit ne gümrük ne bişi, rica et hititlerden yollasın" diye, "arkadaşım sen yanlış anlamışsın" deyip önce bozum ettilerse de "şaka lan şaka" diyerek gönlümüzü aldıktan sonra, öyle bişi olmadığını, bizim granitin de herkesin graniti gibi olduğunu söylediler.. yani konu başka, kıllanıyorum..

itiraf ediyorum, son zamanlarda coşkun kazı işlerinin sebebi benim! geçende bir vakit, custi denen ibibiğin gazıyla (saraydan başka yerde tatlı yemezmiş allahın bulgarı) girdik istiklal şubesine, böylece boykot sona erdi, hatta öylesine sona erdi ki, gözlerine inanamayan saray muhallebicisi çalışanları, çıkışta ellerinde video kamera, dükkandan dişimizde kürdanla çıktığımızı tespit ettiler, daha da nekadar inkâr etsek boş! sütlü tatlılar aleminin paparazzilerine yakalandık resmen..

adamlar sanırım ki zafer sarhoşu oldular, "freko da bıraktıktan sonra direnişi, biz bu şehrin altını üstüne getiririz!" dediler, daldılar her bir caddeye, sokağa, verdiler kazmayı, verdiler grayderi, kazarmısın kazmazmısın!

bu adam ve ekibiyle hesaplaşılacak tek nokta kaldı, seçim sandığı.. o güne kadar siz de benim gibi bu adamın kamçılı olduğuna kendinizi inandırın, naif naif gülün trafikte saatlerce sağı solu hunharca hallaç eden işçileri seyrederken.. az kaldı sayın topbaş, çok az kaldı..

ha tabi o caddeler deşilir de 40 temel 40 açılış yalanlarıyla halkım uyutulurken, patır patır yeni saray muhallebicileri gözümüze gözümüze dikiliyor..

bi daha mı başlatsak şu boykotu diyesim geliyor ama, boşverelim, seçimlere az kaldı..

12 yorum:

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Şimdi 2002 yılının seçimlerine bakarakta başımıza gelenleri hala anlamadan okuyanlara minik bir kardeş ricası...

    2002 yılında seçim zamanı kimle konuşsam , "aman kim kalkacak erkenden , zaten bir pazarımız var , elimize de o mavi boyayı sürüyorlar çıkmıyor" diye sıralanan binlerce bahane ile bir çok kişi seçmen pusulasını dahi almamış ve gidip oy kullanmamıştır.

    Şimdi tutup buradan büyük ağbi ve ablalara seslenmiyorum , ancak yaşı yeni oy kullanma seviyesine gelen nice okura seslenmenin verdiği rahatlıkla diyebilirim ki...

    Saçma bahaneler yerine demokrasinin en güzel yanı olan seçme hakkınızı kullanın , parmağınıza boya sürüyorlar evet bu çağ dışı uygulamadan dahi kurtulmak için yine oy kullanmalısınız.

    İstediğiniz ölçüde rahat giyinemiyor , giydiğiniz şeylere karışanlar var , tip tip laf atanlar mı var? Oy kullanın , başınızdaki kötünün arasındaki en iyiyi seçtiren sistemin bile değişmesi için bile oy kullanmalısınız , belki aradan iyi bir çıkar diye umut etmenin yolu bile seçim yapmaktan geçer.

    Oy kullanın.

    Seçime hazırlanan kuturkutur kişisi.

    YanıtlaSil
  3. lakin biz burada kazmayı küreği tartıştık, bağlı olunan partinin tartışmaya açık taraflarını değil.. ne diyoruz, burda politika yok, bi daha okuyunuz yazdığımı, zerrece politika geçiyo mu içinde?

    lütfen, burayı osuruk platform etmeyelim.. her nekadar herkes konektıd desek de, beş parmağın beşi ayrıdır, bu memlekette bu yüzden kardeş kardeşle gırtlak gırtlağa gelmiştir, biz malesef ki o günleri gördük, çocuktuk belki ama ordaydık..

    burada en ama en son görmek istediğim şey, "top dinciler, inek laikler" muhabbetidir.. ayrıca ırk kapışmaları da katiyyetle olmayacaktır.. buradaki kommentleri bu sefer bir örnek olarak bırakıyorum..

    aman diyeyim, lütfen..siz kardeşsiniz:)

    serbest olan tek konu, cimboma giydirmektir, yönetimce desteklenir:)

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. yani ilahi felinaanımcım, benim komenti nası üzerinize alındınız brava diyorum yenibosna dolaylarından, lakin oralara biraz geç gelebilir, malum yol uzun:)

    lafım tabi ki kütür bey biraderimeydi, illa tane tane açıklamak mı gerekiyor? lazımsa onu da yapayım..

    YanıtlaSil
  6. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  7. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  8. elbet elime düşeceksiniz felinaanımcım, o vakit görüşciz:)

    YanıtlaSil
  9. Şair burada kime seslenmiştir ??diyerek bulutların arasında geri iniyorum...

    Lafım ve yazılarım politik , siyasi yada bir parti örgütünü eleştirmek değildir , lafım seçim yapmaktan aciz bir grubun (bayağı kalabalık hem de) ağır gelen bir taraflarını kaldırmadan , seçim sandığına gitmeyip , üstüne herşeyden şikayet eden , sabah akşam dar dar dar vatan kurtarma projeleri ile vaktimi çalan bu gruba gitmektedir.

    YanıtlaSil
  10. "İstediğiniz ölçüde rahat giyinemiyor , giydiğiniz şeylere karışanlar var , tip tip laf atanlar mı var? Oy kullanın"

    bu sentıns babam tarafından girildiyse, o zaman bir sorun yok; ha eğer babam girmediyse, ozaman problem, çünkü babam bunu yazabilir, ama yazsa yazsa kağıda yazar kalemle, buraya yazamaz, üyemiz değildir..

    bilmem orda küçük bi nüans farkı yaptım, anlatabildim mi? "nüansla fark aynı şey eke eke" yapanı tahinpekmez profili ederim, peşin söyleyeyim:)

    YanıtlaSil
  11. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  12. e kardeşiz tabi, bizzat abisiyim, dövme hakkım o yüzden bakidir:)

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.