28 Temmuz 2006

DM warm up party by Chantage..

Chantage tarafından kurtarılmaya çalışılmış organizasyonel rezaletlerden biri daha yaşandı dün gece kuruçeşmenin aslansız arenasında..
öncelikle bazı terimleri açalım:
"warm up" ile kastedilen nedir? bir kaç gün sonra gerçekleşecek bir büyük hadise için insanları gaza getirmek, yani "motoru ısıtmak" için, ya pleybek ortamlardan dicey vasıtasıyla gelecek olan vatandaş(lar)ın müzikleri çalınır, ya da canlı vaziyette tribüt grup(lar) çıkarılır sahneye, millet gaza getirilir.. genellikle konserin yapılacağı yerde değil de başka bi mekanda yapılır bu işler.. lakin eğer konserin verileceği yerde yapılıyorsa, tribütçü kişiler de esas grubun çıkacağı sahneden seslenirler millete..
"ön grup" olarak bahsi geçen "Chantage" nedir? www.chantage.info 'dan da bilgi alınabileceği üzere, zibilyon yıldır bu memlekette daha ziyade Depeche Mode coverları ile sesini duyurmuş bir güzide gruptur.. Kurucuları Tolga İnci ve Kıvanç K insanları, şu an kadroda pek sayın Burak Kurumak ve Ali Yamulthan ile çalışmakta ve Balans Music & Performance Hall, Çubuklu Hayal Kahvesi gibi klüplerde icra-i sanat etmekte, bizzat mekan sahiplerinden elde edilen bilgilere göre kendileriyle yakın zamanlarda program yapan nice sanatçıdan çok daha iyi bar hasılatı toplamaktadırlar.. bunu niye anlatıyorum? profesyonel gözler bu satırlarda "demek bu herifler milleti coşturabiliyo"yu görebilsin diye..
dün gece, gittik kuruçeşme arenasına, bir jül sezar edasıyla girdik mekana, geçtik kulise, şu bu.. kulise giderken deniz kenarına yakın küçük bi sahne gördüm, "hmmm dicey olayına ayrı sahne yapmışlar afferin, adamlar vakit kaybetmicek ama mikrofonlar ne alaka" diye düşünürken vakti keraat geldi çattı, bir de baktım o küçük sahne Chantage için kurulmuş..
arkadaşım, madem başka sahnede çıkaracaksın, niye aynı mekanda parti yapıyosun? ulaşımı tırt, bi dünya trafik, şu bu; yap taksimde bi mekanda, gelecek adam oraya da gelir.. sen böyle adamlara "sizin yeriniz bu küçük sahnedir" der gibi, niye kenara köşeye itiyorsun? sahne mi yetişmedi? bildiğim kadarıyla DM konserlerinde öyle volkanlar patlamıyor, sadece şahane ışık ve barkovizyon gösterileri oluyor, onların da sahnenin direk sathıyla bi alakası yok..
çok şükür ki, Chantage işi biliyor, milleti kah DM kah kendi şarkılarıyla iyice kıvama getirdiler de en ufak bir tribe girmeden bu işi hallettiler.. profesyonellik güzel şey.. ama, konserin gazete ilanında "ön grup" ya da "alt grup" yerine Chantage kullanılsa, belki 50 bilet daha satılırdı be organizasyon.. bu adamları belki siz bilmiyorsunuz, ama İstanbullu olup da Depeche Mode dinleyenlerin %95'i çok iyi biliyor..
değil mi ki bu memlekette, bir saat sonra Madonna'nın çıkacağı sahneye önce Yoncimik çıkmış abone çığırmıştır, o halde bu pazar günü Depeche Mode'dan önce Chantage'ın aynı sahneyi alması gerekir, öyle yan, kenar falan değil..
Ne diyor büyüklerimiz? bilmemek değil öğrenmemek ayıp..
nicelerinizle akşama Park Orman'da görüşebilmek dileğiyle,
frekman, anlarkişi..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.